První lyžování

15.01.2012 18:34

A je to tady! :)

Naši účastníci zájezdu se poprvé projeli na lyžích! Rozkaz zněl jasně: ve 14.00 místního času před lyžárnou. Přesně na minutu se po vydatném obědě (zeleninová polévka s rýží; kuřecí řízek s bramborami), který byl opravdu velmi chutný, a malém odpočinku sešli opravdu všichni venku. Během několika minut tam však stáli skoro samí sněhuláci! :D Sněžilo a vlastně sněží velice vydatně, napadlo určitě kolem 30 čísel sněhu a napadne určitě stejně, ne-li více.

Každopádně si všichni ti, kteří nemají vlastní lyže, ještě v odpoledním klidu šli najít "ty pravé ořechové". A našli úspěšně! Horší však bylo obutí lyžáků. To bylo pádů a nadávek! ;) Ti zkušenější již jednoduše zvládli celou práci za chvilinku, některým to však zabralo i více než 5 minut. :)

Kromě klasického oddílů lyžníků se nám však dnes vytvořil i speciální oddíl lopatářů. Ano, čtete správně! Dva dospělí a tři děti, které patří k těm nejlepším lyžařům, nemuseli podstupovat pro ně "trapné" učení, respektive opakování základů (ale o tom za chvíli). Domluvili se tedy s pí. Matochovou a pí. Brannou, vzali lopaty a už to jelo! Během 10 minut na lyžařské sjezdovce vznikl 20m úsek pro lopatáře, naštěstí se žádná srážka nekonala :).

Lyžníci si nejprve vyslechli pravidla o chování na celém LVVZ a také na sjezdovce. Následně pod vedením instruktorů pí. Veřtat a p. Kucherka se odebrali na lyžařský svah. Naneštěstí pro ně, dnes ještě nejeli lanovkou na vrchol, ale šli trénovat ke konci kopce. Co to pro ně znamenalo? ŠLAPÁNÍ (netřeba zmiňovat, co si o tom každý myslel) :D!

Když naše skupina dorazila na místo, dohodla se předběžně na 2 skupiny podle svých dovedností, zatím však pokračovala společná příprava. A ta nebylo zrovna jednoduchá! Pořádná rozcvička byla třeba, a proto se hrála např. chytaná na svahu, skálo se do výšky, předváděl se panák apod. Poté následovalo nazutí lyží a první kroky s nimi! Pro některé to opravdu byl velký zážitek. -> Jejich reakce si můžete přečíst v oddíle Blog. 

Naši lyžaři nejprve zkoušeli přejíždět přes úsek kopce na jedné a poté na druhé lyži. Už tady se ukázalo, že někteří se pro lyžování narodili ;). Dále si nazuli obě dvě lyže a zkoušeli vstát ze země, když spadnuli. Pohled na padající leckoho pobavil :D. A poté už byl první sjezd! Sice ne moc velký, ale přesto se počítá. Musíme říci, že všichni jej zvládli bravurně - nikdo z nich neměl žádné větši potíže a pokud ano, podaří se nám je za ten týden odstranit. :))

A co teď? V tuto chvíli nás čekají volnočasové aktivity, které určitě pobaví. A jaké? Nechte se překvapit v dalších článku =o).

Tým LVVZ