Den třetí

17.01.2012 18:33

GRATULUJEME NAŠIM LYŽNÍKŮM! :)

A proč? Všichni už totiž sjeli celý kopec sami! :) I když dopoledne proběhlo ještě v duchu "jednoty" - stále jezdili se svými lyžařskými instruktory a vedoucími, ale mnohem plynuleji, s méně zastávkami a skoro bez pádů. Jejich nadšení z lyžování dokonce předčilo únavu a celkové vypětí, a tak předváděli bravurní výkony. Za zmínku stojí i druhé družstvo se zkušenějšími lyžaři, které již jezdí skoro jako slušní profesionálové. ^^

V 11.30 jsme opustili vlek, schovali lyže do lyžárny, šli se převléci a hurá na oběd! Co nás čekalo? Zelňačka a čína. Pro někoho již méně oblíbené jídlo, přesto bylo výborné a tímto chválíme celou kuchyň penzionu. :) Po obědě následoval odpolední klid, i když "klid" je dost nadnesené slovo - děti totiž neustále pobíhaly sem a tam plné energie, což je ještě více unavilo.

Nebylo tedy překvapením, že se některým děvčatům odpoledne  z únavy lyžovat nechtělo nebo měly menší zdravotní problémy (puchýře, oděrky, bolení břicha...). Proto jsme se rozhodli udělat kompromis: ty, které nechtěly lyžovat, šly lopatit. Bohužel, holkám to moc na novém prašanu nešlo, takže se spíše válely ve sněhu a praly. =o)

Zbytek lyžníků se ve 14.00 vrhl na sjezdovku a musíme uznat, že se bylo na co dívat! První skupina začátečníků již většinou jezdila celý kopec sama, jen ti, kteří si stále nebyli jistí, jezdili s pí. Veřtat, ale po několika jízdách ji již nepotřebovali. Musíme také pochválit Nikolu Sikorovou, která od začátku LVVZ udělala značný pokrok a dokáže bezproblémově sjet delší úseky sjezdovky. :)) 

Odpoledne jsme také zvolili jinou taktiku: natáčení lyžaře přímo za jízdy. Dnes se nám podařilo "ulovit při činu" pí. Matochovou, Davida Lehockého a Péťu Kleberce, jejich videa budou v nejbližší době na YouTube a odkazy tady na stránkách. :D No a na konec odpoledního lyžování jsme udělali menší pokus a vytvořili dlouhý vláček - celkem 3x jsme ujeli docela dlouhé úseky, které se však neobešly bez pádů. ^^

Po lyžování měli naši lyžaři do 17.30 volno, během kterého se jim jako zázrakem obnovily všechny síly. To bylo rachotu, jekotu a prásknutí s dveřmi! ;) :D Následovala večeře, na kterou byla čočka s párkem a chlebem - některým chutnala, některým ne a někteří měli jinou večeři, protože čočku rázně odmítli.

No a co teď? Čekají nás od 19.00 večerní aktivity, kde na programu je:

  • zhlédnutí fotek ze včerejšího a dnešního dne,
  • zhlédnutí dneších videí a rozebrání lyžařského stylu jízdy,
  • promítání druhé půlky filmu Čarodějův učeň.

Nakonec, předpokládáme klidnou večerku jako včera, protože (a budeme se opět opakovat) někteří jsou velmi unavení nebo dokonce zcela vyčerpaní. To je ale správné - aspoň jde vidět, kdo se opravdu snaží a dělá něco pro to, aby uměl/a lyžovat. =o)) Tak dobrou noc! 

Tým LVVZ

P.S. Ještě dnes dopoledne a odpoledne u nás byli pan ředitel a jeho syn Vojta - i jim se zde moc líbilo. :))