Den pátý

19.01.2012 16:42

PŘIPRAVIT KE STARTU ... POZOR ... TEĎ!!!

Právě tato slova mohli naši lyžníci slyšet dopoledne. Proč? Jeli totiž závod ve slalomu! Ale pěkně popořadě: opět se našim děťátkům nechtělo ráno vstávat, a popravdě řečeno, ani se jim nedivíme. Po celodenním maratonu v lyžování, vědomostní hře večer a čilém dovádění před večerkou byli tak vyšťavení jako nikdy předtím. Bohužel pro ně, museli vstávat na snídani. Dnes jsme dostali rohlíky nebo krajíce chleba s paštikovou pomazánkou. :)) Ještě musíme poznamenat, že děti po celý týden postupně objevovali kouzlo čaje: ono totiž v pondělí jej skoro nikdo nechtěl, postupem času ale i skleničky chyběly. :D

Od 9.00 nás opět čekalo lyžování, které se ale od ostatních docela dost lišilo. Čím? Naši lyžníci už jezdili zcela sami, bez doprovodu instruktorů! Jediný požadavek byla jízda po dvojicích, aby se někdo někde nezašantročil. :) Celkově musíme uznat, že všichni vykonali velký a hlavně kvalitní kus práce - i ty, kteří měli ze začátku velké problémy vůbec na lyžích ustát a udělat jediný oblouček, jezdí už nádherně. I slova maminky lyžnice Lucky, že ji málem na svahu nepoznala, protože jezdila úžasně, svědčí za své a my jsme velice za to rádi. =o)

Něco kolem 11. hodiny jsme všechny svolali k horní výstupní stanici pomy, kde jsme je informovali o tom, že pojedou soutěž ve slalomu. P. Kucherko spolu se zdravotníkem a garanty z devítky vytvořili dráhu, kterou si všichni společně projeli. A poté to začalo! Jelo se celkem 2x a počítal se vždy lepší čas. :) Musíme znovu uznat, že výkony byly krásné a časy úžasné! I když se to některým nepovedlo tak, jak by chtěli, nemusejí zoufat, protože i přes to jsme na ne pyšní. Kdo je vítězem? To Vám ještě nepovíme, dozvíte se to až po vyhlášení. =oP

Celý oběd a odpolední klid proběhl v duchu dohadování o tom, kdo jel rychleji, kdo srandovněji upadl atd. Naštěstí na žádné hádky či šarvátky nedošlo, lyžníci jsou totiž vždy vzorní! :D Rajská polévka s rýží a šunkofleky - to byl náš dnešní oběd, na kterém jsme si (jako vždy) velmi pochutnali. :))

No a odpolední lyžování bylo úplně volné, každý si mohl jezdit, jak chtěl. Někteří se dokonce tak bavili, že zahrabali svoji spolužačku celou do sněhu, a tak se nápadně podobala sněžnému Golemovi! :D (fotografie je na www.lvvz.rajce.net v albu "5. den")

Nakonec: co nás ještě čeká?

  • určitě chutná večeře :D
  • večerní aktivity, kdy by podle plánu mělo být promítání videí a diskotéka =o)

Tým LVVZ

P.S. Dnes byl jediný den, kdy skoro vůbec nesněžilo. Popravdě, bylo příjemné na chvíli odložit lyžařské brýle. ;)