Den čtvrtý - dopoledne

18.01.2012 12:36

KRÁSNÉ POLEDNE VÁM PŘEJEME!

Dnes nám začal již čtvrtý den LVVZ v Mezivodí a musíme uznat, že vše jde podle plánu. Naši lyžníci už krásně sjíždí kopec, a dokonce už zkouší různé lyžařské experimenty a formace - o tom ale až za chvíli. ;)

Ranní vstávání dnes bylo ze všech nejpomalejší a nejneochotnější ze všech. I někteří z našich tří garantů pro každý pokoj (Míša - pokoj č. 1; David - pokoj č.2 a Marek - pokoj č. 5) měli co dělat, aby vstali. =o) Ale přece to stálo za to - na snídani totiž byla super "vaječina ze špirkou", kterou každý s chutí spořádal.

A už v 9.00 hurá na kopec! Zpočátku nesněžilo, což bylo i příjemné, ale to nebylo Mezivodí, aby nezačalo zase padat, takže lyžařské brýle byly potřeba. Dnes začněme se zkušenějšími lyžaři - ti už jezdili úplně sami bez doprovodu a pokoušeli se o lyžařskou techniku zvanou carving, popřípadě se snažili co nejvíce jezdit na hranách lyží. Teď už naše početnější skupina lyžníků-začátečníků. No, slovo "začátečníci" už opravdu je nadnesené, protože všichni udělali od prvního dne LVVZ takový VELKÝ pokrok, takže vůbec nepoznáte, že ještě před 3 dny se na lyže ani nemohli postavit. =o)

Jak už jsme zmínili, naši lyžníci se pokoušeli o různé kreace na svahu.. Již včera se pokusili vytvřit dlouhý vláček, který se jim opravdu povedl, i když na 3x (video naleznete v odkazech). Dnes to byl "živý slalom": lyžníci ze sebe udělali jakoby tyčky, kolem kterých vždy poslední udělal slalom a pod nimi vytvořil další tyčku - a takhle pomalu, ale jistě sjeli celou sjezdovku. Natočili jsme i video, ale je třeba ho trochu upravit a sestříhat, proto bude na YouTube nahráno až ve večerních hodinách. ;)

Ve 12.00 jsme už všichni vzorně seděli na svých místech v jídelně a čekali na oběd, který byl opět velmi chutný a za který znovu děkujeme - kuřecí vývar s nudlemi a boloňské špagety. :o) Někteří lyžníci si dokonce i přidali!

No a teď nás čeká odpolední klid do 14.00. Ovšem pozor, dnes odpoledne nelyžujeme, ale jdeme na procházku kolem sjezdovky po lesích, při které budeme obdivovat přírodní výtvory paní Zimy. :D

Tým LVVZ

P.S. Určitě jste zaregistrovali náš videoseriál "Lyžníci v akci". Cílem této akce je ukázat Vám některé Vaše děti, které chtějí nebo jsou vybrány instruktory, přímo jak lyžují. Tímto se dopředu omlouváme za kvalitu videí, jelikož není snadné točit a zároveň jet bezpečně na sjezdovce, protoe se místy videa budou "klepat". Doufáme, že to vynahradí pěkné výkony našich lyžníků. :)) Odkazy na tato videa naleznete ve "Fotogalerii", kdy u každého takového videa je jméno lyžníka + "sjezd". :)